BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

u follow i & i follow u

Saturday, January 28, 2012

Menakutkan:'Suara dari langit' di Sarawak

Menakutkan."Suara dari Langit' di Samarahan telah mengemparkan pendudukdi sini 11 dan 12 januari 2012.Dengar khabarnya ia bukan sahaja berlaku di negara kita malah pernah berlaku di Poland,Canada dan banyak negera-negara lain di serata dunia.Ada yang memanggilnya 'sound of apocalypes'.Adakah penjelasan secara saintifik yang menjelaskan fenomena ini?Apakah ia tanda-tanda hari kiamat?

Perbanyakkanlah amalan....itu sahaja yang aku nasihatkan kepada pembaca blog ini..Semoga kita tergolong di kalangan ahli syurga di sana.
 Berikut merupakan kenyataan dari kementerian sains,dan teknologi:
Suara dari langit’ dijawab minggu depan
Oleh M Hifzuddin Ikhsan

2012/01/29
PETRA JAYA: Kejadian aneh ‘suara dari langit’ yang menggemparkan penduduk sekitar Kota Samarahan dekat sini pada 11 dan 12 Januari lalu, akan terjawab minggu depan apabila Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi mengumumkan hasil siasatan pakar mereka.

Timbalan Menteri, Sains dan Teknologi, Datuk Fadillah Yusof, berkata pihaknya yakin kejadian aneh itu mempunyai penjelasan dari sudut saintifik yang dapat diterima semua pihak, sekali gus menolak beberapa andaian tidak logik
Katanya, rakaman dan temu bual dengan penduduk yang mendengar suara aneh itu dibuat pasukan penyiasat dari Kuala Lumpur dengan jawatankuasa kementeriannya sedang menilai perkara berkenaan.
“Keputusan rasmi mengenai kejadian berkenaan akan dibuat oleh pihak MOSTI minggu depan selepas semua siasatan termasuk mendengar kembali bunyi aneh itu oleh pakar, dilaksanakan.

“Laporan awal mendapati kemungkinan besar bunyi berkenaan berpunca daripada pendandang kilang sawit milik FELCRA di Samarahan dengan pengesahan lanjut akan dibuat selepas ini,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Penyerahan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi Parlimen Petra Jaya, di sini, semalam.

Baru-baru ini, penduduk di sekitar Kota Samarahan mendengar bunyi aneh antara jam 1 pagi hingga 5 pagi pada hari berkenaan dan ia mencetuskan pelbagai andaian penduduk di negeri ini dan tersebar dalam Youtube

0 comments: