BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

u follow i & i follow u

Tuesday, December 21, 2010

Sakit gigi vs doktorgigifobianisme


Dah seminggu aku sakit gigi...kejap hilang kejap sakit,kejap sakit kejap hilang pulak..gigi berlubang...nk jumpa doktor gigi dia jadi baik tapi bila doktor gigi tutup klinik dia mulalah balik..wuaaaaaaa..Tolong!!!!sapa ada penawar tahan sakit gigi bagi skit...esok aku pikir kena pergi palam gigi ni la jugak....kalu tak sampai bila pun tak baik jugak..


betul la orang cakap,kalu sakit gigi apa pun x boleh buat...jem satu badan..kepada korang yang masih baik lagi giginya jaga gigi tu..gosok betul2 dan kurang makan makanan manis2..jgn jd macam aku ni...kurangkan gula lebihkan senyuman k...


p/s:dah baik kejap pasal aku layan wat blog ni..nanti dia datang la balik..huhu

2 comments:

Lyana said...

wei..aku pun ngah sakit gigi ni ha...dah seminggu lebih..tapi bukan berlobang cam ko..hahaha..gigi bongsu nak tumbuh...

ko try buat ni...
-kumur2 mulot ngan air garam...banyak2 kali...bubuh garam kat gigi tu.,,tahan 5 minit..
-leh gak amik panadol..kasi hancur skit..bubuh kat lobang tu...
-aku? aku makan ubat taha sakit jek..hahahhah

fandi said...

dah tua2 pun ada gigi bongsu lg ke?ish2 tips ko akan akan cuba..tapi yang baiknya pegi jumpa dr gigi la ye...kasi tampal juga lubang tu..hehe