BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

u follow i & i follow u

Saturday, January 22, 2011

List 2011: Aku nak tingkatkan pengurusan diri

Hai masuk kerja dah 3 minggu..aku makin serabut ..kertas dan dokumen bersepah-sepah,buku budak tak tersusun,alat tulis hilang,ink marker dah kering,fail tak tersusun..meja macam tempat longgokan sampah..
Nampak sangat aku ni cikgu yang lemah dalam pengurusan dokumen dan penfailan.List minggu ini yang perlu aku buat agar aku tak serabut lagi..Tahun ini aku dan perkemas kerja...
1)pencil case-dh terkoyak- ganti baru (dah beli)
2)whiteboard marker -dah ada pengetua bagi(pilot ooo...)
3)Raga besar (K.I.V)-untuk pengurusan fail/dokumen mengejut dan belum buat
4)2 fail besar- Pengurusan PIBG
5)rak buku-kena beli susun fail,buku
6)reminder stiker- dah beli (masalah pelupa dan nyanyuk)
7)puncher-baru beli (slalu pinjam kawan)
8)kertas A4- kena beli sendiri KPM dah pokai
9)alatan tulis-pen slalu hilang
Yang paling penting tempat kerja kena kemaskan.Dua tahun kerja macam-macam ada..yang dah tak pakai kena buang...aku ni suka sangat sayang nak buang...ish2 kena ubah tabiat ni

1 comments:

Lyana said...

aku pun banyak mende aku sayang nak buang..last2 tak pakai pun..menyemak jek...huhuhu..

azam tahun ni pun nak jadi guru yang sistematik, tersusun dan teratur