BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

u follow i & i follow u

Thursday, January 13, 2011

luahan hati seorang sahabat

Semalam bila aku buka inbox di FB,aku terkejut disebabkan aku menerima suatu kiriman dari seorang sahabat yang aku 'Lost contact' selama 3 tahun semenjak meninggalkan Universiti.Beliau sememangnya seorang sahabat aku yang sangat baik ketika di Universiti.Ramai orang kata muka kami macam kembar...tapi aku ensem skit dari beliau ini.hehe
Namun beliau membuka suatu kisah silam yang merefleksi diri aku ketika di U..Memang beliau merupakan teman rapat dan banyak kenangan kami lalui.Walaupun beliau teramat relax ketika membuat sesuatu sampailah sehingga dalam bab-bab belajar sehingga 'terbabas seketika',namun ketenangan beliau bukan sebarangan,Beliau sgt genius dalam programing.Bidang bukan diambil kami ketika di U.Aku pun jeles kerana beliau mempunyai kemahiran yang tinggi dlam komputer...Memang hebat kawan aku sorang ni...sebenarnya beliau dah berjaya dalam diam tanpa beliau sedari...itulah sahabat aku yang masih aku kenal sehingga kini.Cuma masa telah mendewasakan kita dan memisahkan kita.Jika ingin sekali lagi ku ulang belajar ketika di 'U' aku masih memilih 'Ropy' sahabat baikku sebagai teman seperjuangan dan teman karibku...Insyaallah
p/s:disebabkan aku tukar no.phone dan telefon, sim kad aku yang dulu telah hilang entah ke mana.Aku dah lost contact dengan ramai kawan2 di U disebabkan hal ini....Namun kami masih berhubungan di FB...Aku harap apabila suatu hari mereka terbaca kiriman aku ini,aku ingin menyatakan aku rindu akan mereka semua.Teringin nak ulang kembali kenangan di U bersama mereka semula...Aku doakan semuanya berjaya dan bahagia dunia dan akhirat.Amin....

4 comments:

Lyana said...

ingat tak kite daftar same2 bertiga mase 1st sem..huhukhuk..rindunye mase tu...

ropy sampai sekarang jg kawan baik beb,,,duduk pun belakang aku je kat bilik guru..ajo subjek pun same...kekekekkekeke...

ropy=>>sgt2 cool...tapi diam2 ubi berisi...!

fandi said...

hehe aku ingat lagi masa kita jalan sama pegi kuliah...aku xde kwan.ropy pun xkenal lagi masa tu..thanks mely kerana sudi menjadi kwn aku....kalu ko xde mesti aku keseorangan pegi kuliah.hehe.maklumla kuliah kitakan ramai pompuan...aku ni pemalu.aku rasa ko la kwn perempuan aku yang pertama sejak dari sekolah.hehe

Lyana said...

hahahhaha...klako pulak..tapi kan ras menyesal lah../patut aku ikot je ko daftar subjek n blajo...kalo tak musti kite dah grad same2 ...hukhukhuk.....kahhhhh..nak jugak....

takpe r kan..kalo aku ikot ko kmusti aku tak kenal laki aku sbb asik study jek.....hikhikhik

fandi said...

betul2..setiap yang kita wat tu janganlah kita kesali..ada hikmahnya disebalik kegagalan kita..tgk ko jumpa laki ko..walaupun ko grad lambat..ko dapat kebahagian lain bersama laki ko..ye x?